Hendrika Stegenga van KV Cannegieter uit Balk zet unieke prestatie neer met tweede plaats in kaatsklassement

V.l.n.r.: Hendrika Stegenga (links) met Rikst Grypstra (midden) en Manouk Scharringa. Eigen foto

V.l.n.r.: Hendrika Stegenga (links) met Rikst Grypstra (midden) en Manouk Scharringa. Eigen foto

Het scheelde helemaal niks, of kaatsster Hendrika Stegenga van KV Cannegieter uit Balk had zaterdag in Stiens als beste pupillenmeisje van het seizoen het podium mogen beklimmen.

Ze eindigde in het KNKB-klassement op 21 punten, evenveel als Rikst Grypstra. Die had echter een overwinning meer achter haar naam en werd klassementswinnaar.

De 13-jarige Stegenga, dit seizoen samen met haar tweelingzus Mariska een vaste deelnemer aan de A-klasse van de KNKB, was reëel. ,,Zij is eerlijk gezegd ook de beste in onze klasse’’, zei Stegenga over de winnares. Daardoor kon ze wel vrede hebben met de tweede prijs.

Stegenga pakte bij de KNKB-wedstrijden vier kransen, vier tweede prijzen en een derde. Daarmee zorgde ze voor een unieke mijlpaal voor KV Cannegieter, door als tweede te eindigen in het klassement. Ook op club- en federatieniveau sloeg ze dit seizoen menig hoofdprijs binnen.

Maren de Vries

Club- en dorpsgenoot Maren de Vries pakte de fraaie vierde plaats in de eindklassering. Zij kaatste voornamelijk in de B-klasse en pakte daarin drie kransen, twee tweede en drie derde prijzen, goed voor 16 punten. Met 12 punten werd Mariska Stegenga elfde.

Op het eigen kaatsveld sloot de jeugd vrijdag het seizoen af met de Van Dijk Hamburgerpartij. Na drie potjes pakte Marije Rienstra bij de welpen op de valreep haar eerste krans van het seizoen. Maren de Vries was de sterkste bij de pupillen/schooljeugd. Beide meiden wonnen alle drie partijen.