Honderden amazones in actie bij HSV Gaasterland. Ook plaatsing voor Friese kampioenschappen op het spel

Onder toeziend oog van tal van toeschouwers kwamen de amazones in actie. Foto Stoffel Visser

Ongeveer driehonderd amazones zijn afgelopen weekend bij manege Gaasterland in Harich in actie gekomen voor dressuur en springen en een plaats in de selectie voor de Friese kampioenschappen.

Annemarieke Olff vetregenwoordigde HSV Gaasterland het beste met haar paard Matsoe (Dettori x Wynton). In de klasse M1 werd het duo tweede. Haar andere paard Ikwist’t werd zevende in de klasse Z2. Nog net bekend is of zij zich heeft geplaatst voor de classificeert voor de Friese kampioenschappen.

Aytra de Boer startte met haar c-pony Oak Forest Felice in de klasse L2. Ze reden een nette proef, waarmee zij eerste werden. Ook plaatsten zij zich hiermee voor de Fries kampioenschappen.

De Boer kwam ook aan start in het springen met haar c-pony MR Jenkins. Ze sprongen in de klasse negentig centimeter. Het eerste parcours reden ze foutloos, maar in de snelle barrage tikte Mr Jenkins een balkje eraf. Desondanks was er toch nog een derde prijs. Het tweede parcours reden ze de snelste tijd, waarmee ze dat parcours wonnen.

Dieuwertje van de Zee kwam in Urk in actie en behaalde daar met haar paard Jupiter in de klasse L2 de eerste prijs bij de tweede proef.

Nieuws

Meest gelezen

menu