Kenna Bakker plaatst zich met twee paarden voor Friese kampioenschappen

Morraruter Anneke Heida met Full Speed foutloos in Vrouwenparochie.

Morraruter Anneke Heida met Full Speed foutloos in Vrouwenparochie. Foto Ank Steenbergen

Kenna Bakker van de Morraruters heeft zich zondag 14 mei bij dressuur selectiewedstrijden in Harich met twee paarden geplaatst voor de Friese kampioenschappen.

Met Auke fan Hilberalti debuteerde ze in de Z2 en scoorde een 2e prijs met 61,79% (1 winstpunt). Met Nevermind DKB debuteerde ze in de M1 en won de derde prijs met 67,25 procent (2 winstpunten). Met beide paarden mag Kenna naar de Friese Kampioenschappen.

Anneke Heida van de Morraruters sprong zaterdag 13 mei met haar paard Full Speed in Vrouwenparochie twee foutloze parcoursen in de categorie 1.10 meter. In het 1e parcours won ze de tweede prijs en beide rondes leverden haar totaal 4 winstpunten op. Op dinsdagavond 9 mei werd er in de eigen manege in Koudum een B dressuur wedstrijd georganiseerd. Door de natte omstandigheden was deze naar binnen verplaatst. Froukje de Groot debuteerde met Sjoukje fan de Marne en pakte direct een winstpunt in de tweede proef met 185 punten. Aukje Dijkstra behaalde met Hendrik fan ’t Sein in beide proeven een winstpunten met 186 en 186,5 punten.