Korfballers DTG uit Wijckel sluiten eerste helft veldseizoen af met nederlaag tegen hekkensluiter KC Leeuwarden

Foto Pixabay

De korfballers van DTG hebben eerste helft van het veldseizoen afgesloten met een 14-11 nederlaag bij hekkensluiter KV Leeuwarden.

De korfballers uit Leeuwarden waren tot twee weken geleden de rode lantaarndragers in de derde klasse B. Op 22 oktober sleepten ze de eerste twee punten van de veldcompetitie binnen na een 15-11 overwinning op KC Harich. Ditmaal was het aan de korfballers uit Wijckel om ervoor te zorgen dat hen niet het zelfde lot stond te wachten.

Het aanvalsvak van DTG wist uit het eerste balcontact meteen de score te openen: 0-1. Echter, Leeuwarden had meteen antwoord, waarna de wedstrijd tot 3-3 gelijk op ging. Daarna zorgden De Tûke Goaiers met simpele, maar zeer effectieve aanvallen voor een mooie 3-7 voorsprong. De Leeuwarders raakten niet van de wijs en met 6-7 op het scorebord zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de thee was het Leeuwarden die als eerste de korf wist te vinden. En dat niet eenmaal, maar vijf keer op rij: 11-7. DTG zette de achtervolging in en wist het gat te verkleinen naar twee punten verschil. Maar na 12-10 waren het de Leeuwarders die weer twee keer wisten te scoren.

NA een mooi afstandsschot van DTG werd de wedstrijd afgefloten. DTG staat door de nederlaag zesde met zes punten uit acht wedstrijden.

Nieuws

menu