Moeizame zeges bij schaakclub Rijs

Wim de Groot liet toe dat Hans Starreveld een remise afdwong. Foto SC Rijs

Door de deelname van enkele AZC’ers aan de competitie van schaakclub Rijs zijn verrassingen niet uitgesloten. De vaste leden kennen elkaars sterke en zwakke punten meestal wel, en houden daar rekening mee. Maar met nieuwe leden is het altijd even uitkijken.

In de tiende ronde van het seizoen nam topspeler Frank Teunisse het op tegen twee nieuwe leden uit Balk. ,,Dat viel mij niet mee”, zei hij na afloop. Zowel Emin Okumus als Ibrahim Cinar boden sterke tegenstand. Cinar had een bijna dodelijke combinatie in gedachten, maar Teunisse was hem net een zet voor.

De overwinning op Okumus ging ook al niet van een leien dakje. Toch weer twee punten voor Teunisse, die stevig aan kop gaat. Herman Beks en Ahmet Suren waren het na afloop eens over het verloop van de partij. Beiden hadden ze in het moeilijke middenspel de beste voortzetting over het hoofd gezien. Beks trok uiteindelijk aan het langste eind. Hij stijgt nu weer op de ranglijst.

Dat kon ook Wim de Groot doen, maar hij liet toe dat Hans Starreveld een remise afdwong. Misschien waren zijn gedachten iets teveel bij het WK voetbal (foto)? In de Workumer derby was de overwinning voor Douwe Tjerkstra, Auke Wouda was niet tegen hem opgewassen deze keer.

Cornelis Jellesma sloot vrede met Lemster Dick van Kolfschoten, al had er meer voor hem ingezeten.

Nieuws

menu