Morraruters weer los op het gras in Harich

Miranda Venema met Adam van de Noeste Hoeve. Foto D. Venema

Het outdoorseizoen voor de Morraruters is afgelopen weekend weer gestart in Harich. Bij de onderlinge buitenwedstrijd regende het winstpunten en prijzen voor de Morraruters.

Miranda Venema debuteerde met Adam van de Noeste Hoeve in de Z1 dressuur en pakte meteen bij beide proeven het hoogste podium met 229 en 241 punten (vier wedstrijdpunten).

Klaske Jonkman debuteerde met Legendary KJ in de L2 dressuur en was ook niet te kloppen. In zowel de eerste, als de tweede proef pakte zij de eerste prijs met 207 en 193,5 punten (drie wedstrijdpunten).

Sijtske de Jong won met Walsdame K in de L1 dressuur in de eerste proef de eerste prijs met 190,5 punten en in de tweede proef de derde prijs met 196,5 punten (drie wedstrijdpunten).

Elsemiek Dijkstra-De Bruin behaalde met Jildou fan Sweagerfean in de M1 dressuur in de eerste proef 182 punten en in de tweede proef won ze de tweede prijs met 178 punten (een wedstrijdpunt).

Cornelia Hobma-Houtsma mocht met Ewout fan in Alddjip een winspunt bijschrijven in de B dressuur met 190,5 punten.

Springen

Bij het springen won Marije Wiersma met haar paard Evora de eerste prijs in het tweede parcours in de klasse B. Daarna sprong ze nog een L parcours, waarbij de combinatie er een balkje aftikte. Het optreden was goed voor een wedstrijdpunt).

Dian Snoek sprong met haar paard Benji in de klasse M. Ook bij hen ging er een balkje af (een wedstrijdpunt).

Daniëlle Wester sprong met Mystic Merle het tweede parcours 80 centimeter en deed dat foutloos. Zij werd daarmee derde.

Pony’s

Bij de pony’s dressuur scoorde Anna Boersma met Babe dikke punten in de tweede proef B dressuur. Met 196,5 punten behaalde zij twee winstpunten.

Elske de Jong eindigde met Lemkje in de L1 dressuur in beide proeven op het erepodium. In de eerste proef werd ze tweede met 181,5 punten en in de tweede proef won ze de eerste prijs met 191,5 punten (twee wedstrijdpunten).

Nieuws

menu