Postduivenhouder Siebrand Stavasius wint pittige vlucht uit Cahors

Foto Pixabay

Postduivenhouder Siebrand Stavasius is afgelopen weekend winnaar geworden van een vlucht vanuit het Franse Cahors. Zijn kraswitpendoffer was terug om 15.06 uur.

Yoran Andringa was op ruim een half uur om 15.41 goed voor de tweede prijs. Beetsma, Dijkstra en Cor Pander waren goed voor de plaatsen drie, vier en vijf.

De vlucht betrof een overnachtconcours gelegen op een afstand van gemiddeld ruim 1060 kilometer voor de deelnemers. Het betrof daarnaast opnieuw een sectorvlucht voord e vier sectoren die Nederland telt.

Er waren ruim 1600 duiven ingezet, waarvan 193 door tweeëntwintig deelnemers bij het NIC ZWH in Balk. De duiven werden gelost op de vrijdagmiddag om 13.00 uur. Het was ditmaal een pittige wedstrijd voor de duiven, vooral door de over de vlieglijn staande stevige noordwestenwind.

Uitslagen

6. Klaas de Vreeze, 7. Gerrit de Boer, 14. Saco Eekma, 15. Sjoerd Grouwstra, 18. Arnold Homma, 22. Cees de Boer, 23. Henri Pander, 24. Erik Houter, 32. Erik Houter, 32. Lammert Bakker, 48. Gebr. De Boer.

Nieuws

menu