Schakers SC Rijs binden Sneek aan de zegekar

Chris Draijer en Frank Teunisse (links) wonnen beiden hun partijen voor SC Rijs. Eigen foto

Schaakclub Rijs heeft in eigen huis met 3,5 tegen 0,5 gewonnen van Sneek. Daarmee heeft SC Rijs zich bovenin genesteld in hun klasse van de Friese competitie.

De drie overwinningen kwamen tot stand door gedegen spel. Chris Draijer vond in een gesloten eindspel de juiste strategie tegen Wytze van der Zee. Frank Teunisse aan het eerste bord vond een matvoering met twee torens, die Hielke Gorter tot aan het eind toeliet.

En Jan Brinkman hield vast aan de leus: wit begint en wint, Sybe Smid was zijn slachtoffer. Aan het derde bord kwamen Jan Hans de Jong en Herman Beks remise overeen.

In de interne competitie viel de zege op van de Warnser Henk Breimer tegen Cornelis Jellesma na een fraai damesoffer. Breimer versloeg simultaan ook nog Auke Wouda. Wim de Groot, na lange afwezigheid, won van Trienke Wijmenga.

Aan de andere borden speelden twee leden tegen nieuwkomers uit het AZC van Balk. De laatsten zijn net als vorig jaar van harte welkom op de club. Het is nog even afwachten of ze regelmatig kunnen komen om mee te doen in de competitie. De belangstelling is er groot genoeg voor, lijkt het.

Nieuws

menu