Schakers SC Rijs incasseren wederom nederlaag

Voorafgaand aan de vaste clubavond krijgen sinds enkele weken een zestal jonge kinderen schaaklessen van Henk Breimer. Op de foto ontvangen twee jonge talenten van Moriaty Gems een versnapering voor hun inspanningen. Foto SC Rijs

Het tweede viertal van de Rijster schakers ging op bezoek bij de collega’s van schaakclub Sneek. Het werd een leerzame avond, was de positieve conclusie van de deelnemers. Slechts Auke Wouda wist een remise te behalen, de overige schakers beloofden beterschap.

De negentiende ronde van de interne competitie werd eveens gespeeld, maar op het schaakbord ging het er toch serieus aan toe. Yousef Achtar nam een mini-simultaan voor zijn rekening. Douwe Tjerkstra en Jan Pieter Feenstra lukte het niet om het hem lastig te maken. Dick van Kolfschoten was de volgende winnaar.

Moriaty Gems droeg bij aan een interessante stelling, maar verslikte zich halverwege het middenspel. Chris Draijer profiteerde van een penning van een koningspion ten koste van Auke Wouda. Herman Beks was niet nauwkeurig in de Siciliaanse opening die Jan Brinkman hem met zwart bezorgde. In een toch al verloren staand eindspel liet hij zich pardoes mat zetten.

De mooiste en ook spannendste partij was die tussen Trienke Wijmenga en Henk Breimer. De stelling leek eerst potdicht te zitten, maar na een kwaliteitsoffer van Trienke Wijmenga stond het bord in lichterlaaie.

Het kostte de omstanders moeite zich in te houden toen er nog maar een paar minuten op de klok stonden. Henk Breimer besloot tot een gedwongen herhaling van zetten, en dat betekende een gedeeld punt.

Nieuws

menu