Schakers SC Rijs niet opgewassen tegen Emmeloord 2

Trienke Wijmenga werd in de verdediging gedrongen, haar tegenstander maakte het knap af. Foto SC Rijs

Even zag het ernaar uit dat de geplande ontmoeting van Rijs 2 tegen Emmeloord 2 niet door zou gaan. Er lag ijzel op de wegen en er waren al enige ongelukken gebeurd. Maar het treffen kon toch plaatsvinden, zonder een beroep op reserves.

Henk Breimer was als eerste klaar aan bord 4. „Dit was de slechtste partij van dit jaar” mopperde hij na afloop. Een zogenaamde röntgenaanval deed hem de das om. De andere drie spelers hielden langer stand. De stellingen leken halfweg de avond in evenwicht. En dan komt het op de techniek van het eindspel aan. Douwe Tjerkstra deed dat goed. Een dreigende vrijpion hielp daarbij. Helaas werd het voor Rijs het enige gewonnen punt. Trienke Wijmenga werd in de verdediging gedrongen, haar tegenstander maakte het knap af. En Wim de Groot verloor daarna ook. Rijs 2 moet nu knokken voor behoud in de poule.

Aan de andere kant van de zaal werd voor de interne competitie gespeeld. Ibrahim Cinar had zoon Imran meegenomen. Beiden kunnen goed schaken, maar ze verloren toch van resp. Cornelis Jellesma en Chris Draijer. Herman Beks revancheerde zich voor het verlies van de vorige week en won van Emin Okumus. Frank Teunisse had het niet lastig bij Ahmet Suren. Hij verkeerde in goed gezelschap van Dick van Kolfschoten die ook won, dat was tegen Jan Pieter Feenstra.

Nieuws

menu