Schakers SC Rijs verliezen samen met het Oranjeteam

Auke Wouda (r) won met een mooi matvalletje van Ahmet Suren. Foto SC Rijs

Het eerste viertal van schaakclub Rijs moest het opnemen tegen het bezoekende tweede viertal van Steenwijk.


De eerdere ontmoeting tegen Steenwijk werd verloren, dus waren er gevoelens van revanche bij de thuisclub. Helaas ging het nu ook weer mis voor Rijs. Op het zelfde moment dat Oranje in Qatar sneuvelde, deden de schakers van Rijs dat ook. Het werd een nipte nederlaag.

Frank Teunisse aan het eerste bord kwam niet verder dan remise in zijn favoriete opening met zwart. Jan Brinkman liet zich vervolgens mat zetten in de Drakenvariant van de Siciliaanse opening.

Maar de hoop op de partijen van Chris Draijer en Herman Beks was terecht: hun stellingen waren veelbelovend. Chris Draijer won dan ook. Maar Herman Beks liet zijn stelling verwateren in de eindfase. Een doorgebroken pion van zijn jonge tegenstander was daarna niet meer tegen te houden. De eindstand werd zo 2,5 - 3,5 voor Steenwijk.

Niet alle schakers verkozen het schaakbord in deze elfde ronde van de interne competitie. Van de overige aanwezigen in de Tuinzaal van Hotel Jans deed Trienke Wijmenga goede zaken voor de ranglijst. Ze remiseerde met Dick van Kolfschoten en won van Ibrahim Cinar. Deze laatste twee speelden daarna nog een onderlinge partij die Van Kolfschoten won.

Auke Wouda won met een mooi matvalletje van Ahmet Suren.

Nieuws

menu