Schakers SC Rijs verliezen uitwedstrijden

Foto Pixabay

De Friese Schaakbond probeert nog voor de zomer om uitgestelde wedstrijden tussen de vele clubteams in te halen. Dit houdt in dat de schakers van Sc Rijs op andere dagen paraat moeten zijn dan de vaste clubavond (vrijdag). En dan wil het ook wel eens laat worden.

Het eerste viertal van Rijs had onlangs een uitwedstrijd in Steenwijk 1. De buren uit Overijssel bleken een maatje te sterk.

Jan Brinkman redde de eer, gevolgd door Frank Teunisse met een remise.

Maar Yousef Achtar en Herman Beks verlieten Overijssel in de nachtelijke uren met een nederlaag. De Steenwijkers voeren nu de ranglijst in deze groep aan en worden waarschijnlijk kampioen.

Rijs 1 is hier een middenmoter, maar er staan nog vier ontmoetingen met andere clubs op de rol. Dat geldt ook voor Rijs 2. Dat viertal staat onderaan met drie verloren wedstrijden. Het verloor onlangs van Emmeloord 2 met dezelfde uitslag als eerder tegen twee andere clubs, Workum en Heerenveen.

Na drie keer een 1-3 nederlaag is een opleving nodig om degradatie te ontlopen. Teamleider Henk Breimer gaf evenwel steeds het goede voorbeeld met sterk spel. Ook Trienke Wijmenga en Douwe Tjerkstra tekenden voor de belangrijke bordpunten.

Interne ranglijst

Op de interne ranglijst lijkt er een kloof te komen tussen de nummers vijf en zes. Koplopers zijn nu Yousef Achtar en Chris Draijer, gevolgd door Frank Teunisse, Herman Beks en Jan Brinkman.

Maar de verschillen binnen deze subgroep zijn nog klein, met uitzondering van Yousef Achtar. Hem kan een kampioenschap nauwelijks meer ontgaan.

Nieuws

menu