Schakers SC Rijs vroeg klaar

Frank Teunisse (links) won van Dick van Kolfschoten. Foto SC Rijs

Tot verbazing van de leden waren de schakers in de tweede ronde van de interne competitie vrij snel klaar. Het diepere denkwerk dat veel tijd vraagt moet waarschijnlijk nog komen. Daarvoor is het seizoen misschien nog te kort bezig.

In verband met de komende bondswedstrijden tegen De Lege Geaen en Bakkeveen was niet iedereen aanwezig. Er viel toch nog genoeg te genieten van de gespeelde partijen.

Henk Breimer won van Jan Pieter Feenstra door enkele onnauwkeurigheden in het middenspel. Auke Wouda kreeg het moeilijk tegen Herman Beks, onder andere door te weinig ontwikkeling van zijn stukken. Na twintig zetten feliciteerde hij zijn opponent.

Tussen Cornelis Jellesma en Trienke Wijmenga ging het lange tijd gelijk op. Een kleine misrekening kostte Jellesma met de witte stukken de kop.

Chris Draijer was in zijn aanval op de stelling van Hans Starreveld iets te gewaagd. Een paardoffer leverde weliswaar drie pionnen op, maar het was niet voldoende. Starreveld was zo vriendelijk genoegen te nemen met een remise.

En na slechts twee uur schaken kwam er tenslotte ook een eind aan de partij tussen Dick van Kolfschoten met wit en Frank Teunissen. De omstanders zagen een stelling die potremise was. Toch besloot de Lemster Van Kolfschoten tot een afruil, wat hem noodlottig werd. Teunissen hield er een winnend eindspel aan over.

Nieuws

menu