Spannende partijen en familieonderonsjes troef bij tennistoernooi TV Gaasterland

De finalisten van het Mous waterbeheer Splintertoernooi in Balk. Eigen foto

Traditiegetrouw is het Mous waterbeheer Splintertoernooi weer op de eerste zondag na de Balkster feestweek gehouden bij tennisvereniging TV Gaasterland in Balk.

Aan de 32ste editie van het evenement deden ditmaal 62 kopels mee in drie categorieën. De tennissers kwamen vooral uit Balk en Koudum, maar ook uit: Oudemirdum, Workum, Sneek, Heeg en Langweer.

Na de poulefase, werd er op zaterdagochtend de halve finale gespeeld met aansluitend in de middag de finales. In de categorie 8/9 werden in een lange wedstrijd met drie sets, vader Bauke en dochter Wietske Korenstra verslagen door het Balkster koppel Angelo de Groot en Ineke Agricola met 6-4, 4-6 en 0-6.

In categorie zeven werden die bestond uit vier poules waren de uiteindelijke finalisten Anne Osinga en Lia de Vries van tennisvereniging Heeg en de Balkster neef en nicht Meine en Ytsje van der Zee, die voor de derde keer in de finale stonden van dit toernooi. Winnen deden ze nog niet, tot dit jaar: 6-2 en 6-4.

Nog een familieonderonsje werd er uitgevochten in de 5/6 en hoogste poule van dit toernooi. Daar speelden broer Boy en zus Kim Bruno tegen vader Arend Weerman en dochter Brenda. De Balkster vader en dochter Weerman waren te sterk voor broer en zus Bruno: 6-2 en 6-1.

Nieuws

menu