Spanning om te snijden voor Morraruters tijdens indoordressuurwedstrijd in Franeker

Gonnica en Elsemiek de Bruin. Foto T. de Bruin

De spanning was zaterdag te snijden voor de Morraruters tijdens de indoordressuurwedstrijd in Franeker. De zussen Gonnica en Elsemiek de Bruin reden beide in de M1 dressuur en waren flink aan elkaar gewaagd.

In de eerste proef ging Elsemiek de Bruin met Jildou fan Sweagerfean met het oranje lint aan de haal met 188,5 punten (1 wedstrijdpunt) en behaalde Gonnica de Bruin met Imagine de tweede prijs met 186 punten (1 wedstrijdpunt). In de tweede proef waren de rollen omgekeerd. Deze keer won Gonnica de eerste prijs met 191 punten. (1 wedstrijdpunt) en werd Elsemiek tweede met 190,5 punten (1 wedstrijdpunt).

Akkelien Heeres-De Vries was met haar paard Alina M in de Z1 dressuur in beide proeven niet te kloppen en won twee maal de eerste prijs met 222 punten. (2 wedstrijdpunten) en 215,5 punten. (1 wedstrijdpunt).

Sijtske de Jong pakte net een winstpunt met 180 punten. in de L1 dressuur met Walsdame K.

Marije Wiersma hield met Billy de club eer hoog bij het indoor springen in Vinkega. In de klasse B sprong ze zowel het eerste als het tweede parcours foutloos en werd ze vijfde ene erste. Daarbij werd ze de beste combinatie van het B springen en won ze de Vinkega-bokaal.

Kenna Bakker beleefde met de Mersken Ginfonia KB een mooie Subtop wedstrijddag in Benninkbroek. In de Prix st. Georg scoorden ze 62,64 [procent (1 wedstrijdpunt.) Daarna debuteerde ze in de Intermediaire I en daar behaalde ze 61,38 procent (1 wedstrijdpunt.)Nieuws

menu