Tal van prijzen en wedstrijdpunten voor Morraruters uit Koudum

Foto Pixabay

De Morraruters in Koudum hebben dit weekend goed gepresteerd tijdens een kringwedstrijd op hun thuismanege.

Elske de Jong behaalde met haar pony Iemkje 193 punten in de eerste proef L1 dressuur (een wedstrijdpunt). Maaike de Jong werd won met haar pony Millie eerste in de beide proeven Bixie B1 dressuur met respectievelijk 103 en 99 punten.

Bij het springen scoorde Marije Klaske de Vries met Jillz twee winspunten. Op beide parcoursen 90 centimeter had ze vier strafpunten.

Op zondag was het de beurt aan de paarden. Miranda Venema won met Adam van de Noeste Hoeve in de Z1 dressuur de eerste prijs in de eerste proef met 323 punten en in de tweede proef kreeg ze 216 punten. Met deze drie winstpunten erbij heeft Adam zijn sportpredicaat behaald.

Sijtske de Jong kreeg met Walsdame K in de L1 dressuur in beide proeven een winstpunt met 185,5 en 184,5 punten. Winstpunten waren er in de M1 dressuur ook voor Elsemiek Dijkstra-De Bruin met Jildou fan Sweagerfean. Zij haalde 182,5 punten. En Renske van Esveld met Boukje, L1 dressuur, 187,5 punten.

Daniëlle Wester sprong met Merle 80 centimeter. het eerste parcours foutloos en in de barrage had ze een balkje met een stijl van 75,5. In het tweede parcours had ze ook een balkje met een stijl van 80.

Dian Snoek sprong met Benji in de klasse M het eerste parcours foutloos en won daarmee de tweede prijs. In het tweede parcours had ze een balkje. Een dag eerder was Dian met haar andere paar Lord Aster naar Hoogenweg afgereisd. Daar deed ze mee aan haar eerste officiële eventingwedstrijd. In de dressuur behaalde ze 180,5 punten. In het springen en de cross was ze foutloos. Dat leverde haar de achtste plaats en twee wedstrijdpunten op.

Klaske Jonkman deed met Legendary KJ mee aan het Texelweekend. In de L2 dressuur pakte ze negen winstpunten en driemaal de eerste prijs in twee wedstrijddagen met 222,5, 219,5, 206 en 190 punten.

Nieuws

menu