Terugblik op eerste buitenwedstrijd bij HSV Gaasterland

Foto HSV Gaasterland

Door weer en wind kwamen de deelnemers afgelopen zaterdag het terrein van Manege Gaasterland in Harich in actie bij de eerste eerste buitenwedstrijd en de kringwedstrijd Tusken Waad en Klif-Harich. Hieronder een door de HSV Gaasterland geschreven terugblik.

De ochtend startte met de dressuur en springen voor paarden. Wat een motivatie, want ondanks de heftige regen- en zelfs hagelbuien reden de ruiters hun proef/parcours. En de vertegenwoordigers van Gaasterland rv HSV deden het goed.

Het was leuk te zien dat het echtpaar Lyklema in de prijzen viel. Frouwkje Lyklema werd tweemaal eerste werd bij de M2 dressuur met Kairouan Sw en Sjoerd Lyklema werd vierde met spingen met zijn paard Nintessa Morgenster Sw (80 centimeter).

Ook Geertude de Jager deed het super met haar paard Hynstefreon’s Sandra dat een tijdje te kampen heeft gehad met blessures, maar nu mooi naar de tweede plek reed in de L2.

En dan hebben we Laura Meyer-Wildschut die fantastisch heeft gereden. Met het paard Leonardo reed zij naar de eerste plek in de M1 dressuur en met springen naar een tweede plaats (80 centimter).

En toen kwamen de Z rijdende ruiters. Een leuke onderlinge strijd tussen Annemarieke Olff met haar paard Ikwist’t en Joukje Hak met Manna. Annemarieke werd eerste in de eerste proef van de gecombineerde rubriek Z2/ZZL en Joukje refrancheerde zich door te winnen in de tweedee proef.

Bij het een meter springen werd in het eerste parcours Thura de Boer met haar pony Ostara’s Carmen twee. Bij het 1.20 springen werd Naomi Falkena 2e met haar paard Luzellla.

De middag was geheel gewijd aan de pony’s. En wat hebben sommige het zwaar gehad door de weersomstandigheden. Het waaide zelfs een keer zo hard dat enkee hindernissen omwaaide, maar de kleintjes waren niet onder de indruk.

Lieke Boersma met haar pony Bjirmen’s Jasper reed 2x 1e in de dressuur klasse B/E en Dian Boersma (nee nee geen zusjes) deed dat met haar pony Simon KS in het springen (0.30-40cm).

Tweede In het springen 80 cm werd aanstormend talent Louise Huis in ’t Veld met haar pony Allegro, maar zij werd nog afgetroefd door de inmiddels bekende Aytra de Boer met haar super pony Mr Jenkins.

Nieuws

menu