VV Balk MO13-1 maakt indruk in Zwolle met winnen poule bij People en Payment meiden- en vrouwenvoetbaltoernooi

De meiden van VV Balk MO13-1. Foto P. Braam

De meiden van VV Balk MO13-1. Foto P. Braam

De meiden van VV Balk MO13-1 hebben zaterdag in Zwolle hun poule gewonnen bij het People en Payment meiden- en vrouwenvoetbaltoernooi. Ondanks dat het seizoen er al geruime tijd op zat, hebben de meiden van MO13-1 bewezen dat ze hecht team zijn en er vol voor zijn gegaan.

Vooraf leek het een pittige uitdaging te worden en bij vlagen was dat ook zeker zo. Daarom stond plezier hebben voorop en kijken waar de mogelijkheden waren. De meiden van de MO13-1 spelen normaliter 4e klasse. Favoriet was de lokale Be Quick ’28 MO13-1, kampioen in de tweede klasse met forse voorsprong.

Met vijf wedstrijden van vijfentwintig minuten op het programma en daarbij weinig rust tussen de wedstrijden door was het hard werken. Be Quick ’28 werd in de eerste wedstrijd op 0-0 gehouden. Daarna tegen Urk M013-1 en Urk MO13-2 was Balk los, 0-5 en 0-9.

De vierde wedstrijd tegen WVF MO13-1, die was toch even heel anders. Balk kon prima mee voetballen, maar gevaarlijk worden lukte niet. Balk moest echt even aan de bak. Met nog tien minuten op de klok viel dan gelukkig de 0-1 voor Balk.

Doelsaldo

Toen werd het ineens toch wat spannend, want die laatste wedstrijd ging er ineens om. Onverwachts speelde Balk voor de prijzen. Be Quick ’28 was op dat moment medekoploper. Dat betekende dat het doelsaldo op pijl moest blijven tegen Berkum MO13-1. Balk zat gelukkig goed in het toernooi, want met 0-8 stapten de meiden van het veld.

En daarmee dus mede op doelsaldo won Balk het toernooi in de MO13-1 poule. Een hele knappe prestatie. Als spontaan aangewezen ‘aanvoerder’ van het team mocht coach Josha de Vries de beker ophalen van de meiden.