Veel prijzen en wedstrijdpunten voor Morraruters bij Heamiel concours in Bolsward

Foto Pixabay

De Morraruters hebben afgelopen weekend diverse successen behaald bij het Heamiel concours in Bolsward.

Voor Kenna Bakker kon het weekend helemaal niet stuk. Met zowel Auke van Hilberalti, als Zara fan Up to Date DKB sleepe ze het zogeheten sportpredicaat binnen. Met Auke won ze in beide proeven de eerste prijs in de Z1 dressuur met 249 punten en 232,5 punten (5 wedstrijdpunten) en met Zara werd ze in de Z1 dressuur in beide proeven derde prijs met 213 punten en 234 punten (4 wedstrijdpunten).

Miranda Venema haalde met Adam van de Noeste Hoeve ook veel punten en prijzen binnen. In de Z1 dressuur won ze op vrijdag in de eerste proef de tweede prijs met 237 punten en in de tweede proef de derde prijs met 228,5 punten. Op zondag won ze in beide proeven de tweede prijs met 238 punten. en 238,5 punten (10 wedstrijdpunten).

Van de familie de Bruin waren drie zussen afgereisd naar Bolsward. En alle 3 gingen ze met winst naar huis. Gonnica de Bruin startte Imagine op vrijdag en zondag in de M1 dressuur. Op vrijdag behaalde ze 2 winstpunten met 180,5 punten en 186,5 punten. Op zondag had ze in de eerste proef 185 punten en in de tweede proef won ze de tweede prijs met 189,5 punten (5 wedstrijdpunten).

Elsemiek de Bruin mocht met Jildou fan Sweagerfean 2 winstpunten bijschrijven met 191,5 punten en 192,5 punten.

Margriet de Bruin pakte het niveau ook weer mooi op nadat haar paard Dycke fan e Breewar een veulen had gekregen. In de B dressuur kreeg ze in de eerste proef 184,5 punten en in de tweede proef 189 punten (2 wedstrijdpunten).

Maaike de Jong vertegenwoordigde de ponyruiters bij de Bixie. In de B1 dressuur won ze in beide proeven de eerste prijs met 102 punten (2 wedstrijdpunten). Bij het A springen scoorde ze ook in beide parcoursen de eerste prijs (totaal 2 wedstrijdpunten).

In de springpiste vielen Morraruters Anneke Heida, Marije de Vries en Marije Wiersma positief op. Anneke Heida won met Vita Nuova in het 80 centimeter springen in het eerste parcours de eerste prijs met een foutloze ronde en een stijl van 67,5 procent. In het tweede parcours had ze 4 fouten en een stijl van 70 procent. Op zondag had ze haar andere troef: Full speed meegenomen. In de klasse 1.00 meter had ze in beide parcoursen 4 fouten met een stijl van 70 en 68 procent (2 wedstrijdpunten).

Marije de Vries had met haar pony Jillz in de klasse 90 centimeter springen vier fouten en in het tweede parcours bleef ze foutloos en won ze de derde prijs (3 wedstrijdpunten).

Marije Wiersma werd met Evora in het 1,10 meter springen vierde met een foutloos parcours en 7 fouten in de barrage.


Nieuws

menu