Fryslân Werkt en Medisch Centrum Leeuwarden starten met nieuwe mbo-opleiding

De hoofdingang van het MCL. FOTO ANTON KAPPERS

Twaalf deelnemers zijn maandag van start gegaan met een mbo-leerwerktraject in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Hiermee willen Fryslân Werkt en MCL het tekort aan zorgpersoneel tegengaan.

Binnen het traject worden deelnemers opgeleid tot facilitair medewerker. De deelnemers, die nu nog geen opleiding en ervaring in de zorg hebben, doen zowel theoretische kennis als praktijkervaring op, en zijn daardoor snel inzetbaar in de zorg. Als facilitair medewerker zijn zij verantwoordelijk voor servicetaken in het MCL, zoals het wegbrengen van lab-materialen en het opmaken van de kamers.

De opleiding en het lespakket zijn ontwikkeld in samenwerking met ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs en het Friesland College. De opleiding duurt één jaar. Deelnemers werken in dat jaar elke week 24 uur in het MCL, en volgen daarnaast één dag per week theorielessen. Fryslân Werkt heeft werkzoekenden met een uitkering benaderd om deel te nemen aan het traject.

Nadat de deelnemers met succes hun opleiding hebben afgerond en geschikt bevonden zijn door het MCL, krijgen zij een contract aangeboden. Tijdens de eerste vier maanden van het traject behouden zij bovendien hun uitkering. Daarmee geeft het initiatief de deelnemers een nieuwe kans op de arbeidsmarkt, en speelt het tegelijkertijd in op de groeiende behoefte aan zorgpersoneel.

Vacatures

Werkvoorbereider Modulaire Bouw

Qomplex

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Leidinggevende/Coördinator

De Schutse, Palliatieve Zorg Thuis of in Hospice

Nieuws

menu