4x de meest vergeten verzekeringen

pexels

Er bestaan zoveel verzekeringen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Natuurlijk heb je niet elke verzekering nodig. Wel is het belangrijk om de financiële risico’s die je zelf niet kunt dragen zoveel mogelijk af te dekken.

Dit zijn 4 verzekeringen die het vaakst vergeten worden, waaronder de  aansprakelijkheidsverzekering .

1. Aansprakelijkheidsverzekering

Stel: het is zó gezellig tijdens een etentje dat je per ongeluk je glas wijn over het peperdure tapijt van je vrienden morst. Of erger: tijdens een potje tennis met een collega knal je de bal per ongeluk tegen haar hoofd aan. Met ernstig hersenletsel als gevolg. Een schadepost voor een ongelukje kan al snel oplopen tot honderdduizenden euro's. Tenzij je een  aansprakelijkheidsverzekering  (AVP) hebt. In dat geval worden de kosten voor de schade en het letsel door je verzekeraar gedekt. En dat is een geruststellend idee.

2. Rechtsbijstandsverzekering

Een conflict met je partner, verhuurder, werkgever of buren: het kan iedereen overkomen. Met een rechtsbijstandverzekering ben je altijd verzekerd van deskundige hulp bij juridische conflicten. Zo kan een jurist of advocaat je bijvoorbeeld advies geven, je helpen met het voorkomen van een schadeclaim, of je helpen met het verhalen van schade op een tegenpartij. Zulke hulp kan je een hoop kopzorgen en slapeloze nachten schelen.

3. Zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je zelfstandig ondernemer of freelancer bent, dan ben je niet alleen verantwoordelijk voor je pensioen. Je moet ook zelf voor je inkomen zorgen, zelfs als je tijdelijk of langdurig arbeidsongeschikt bent. Daarom is een zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) eigenlijk een must voor elke zzp’er. Een AOV kan je bij arbeidsongeschiktheid namelijk voorzien van wel 90% van je gebruikelijke inkomen. Ook als je niet meer kan werken door mentale klachten, zoals een burn-out of depressie.

4. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als je zzp’er bent en per ongeluk schade en/of letsel tijdens je werk veroorzaakt, dan wordt dat niet door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Daar heb je namelijk een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor nodig, ofwel: een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat de meeste zzp’ers echter niet weten, is dat er ook zoiets bestaat als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt de vermogensschade die je in sommige beroepen kunt veroorzaken. Denk aan het maken van een ontwerpfout of het schenden van intellectuele eigendomsrechten. Of bijvoorbeeld het geven van verkeerd financieel advies. Zulke schade wordt gewoonlijk niet gedekt door je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Daarom is het verstandig om je hier aanvullend voor te verzekeren met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Nieuws

menu