6 voordelen van een luchtbed met ingebouwde pomp

Eigen foto

Jaren geleden was kamperen bijna synoniem aan een ruige ervaring. Het betekende dat je uit je comfortzone moest stappen om in contact te komen met de natuur. Maar nu wandelen en kamperen gestaag stijgen in populariteit tijdens het weekend, zijn er verschillende uitrustingen ontwikkeld die de ervaring een flinke boost hebben gegeven.

Hierdoor kunnen zelfs beginnende kampeerders genieten van het buitenleven vanwege de verschillende beschikbare opties. Een van die opties die is ontworpen om de ervaring van buiten te slapen beter te maken, is het luchtbed met ingebouwde pomp dat aan de beste prijs verkrijgbaar is bij Heuts.

1. Een luchtbed is gemakkelijk te gebruiken

Beginnende kampeerders en zelfs kinderen weten hoe ze een luchtbed moeten gebruiken en hoe ze het naar behoefte kunnen opblazen en laten leeglopen. Het is heel gemakkelijk in te pakken en schoon te maken, aangezien de meeste luchtbedden zijn gemaakt van glad vinyl materiaal. In tegenstelling tot de opklapbare veldbedden die metalen steun nodig hebben en de hangmatten die strakke touwen nodig hebben, hoef je niets in elkaar te zetten. Het is zelfs niet nodig een handleiding te lezen. Het enige wat je moet doen is het bed uitrollen, op de knop drukken om het op te blazen en te wachten tot het vol is.

2. Het vraagt weinig opbergruimte

Ook het opbergen van het luchtbed is heel eenvoudig. Je kunt het bed gewoon van begin tot eind oprollen, in de handbagage stoppen en je bent klaar om te gaan. Thuis opbergen is ook heel eenvoudig. Was het gewoon af en toe en laat het aan de lucht drogen voordat je het weer opbergt in de meegeleverde zak. Een luchtbed met ingebouwde pomp is erg compact en heeft dus niet veel ruimte nodig.

3. Het weegt weinig

Luchtbedden met ingebouwde pompen wegen 9 tot 12 kg. De meeste opklapbare veldbedden wegen meer. Bovendien biedt het extra comfort, zoals het zelfopblazende vermogen, instelbare stevigheid en een ingebouwd kussen. Dus als je gaat backpacken en je wilt meer ruimte voor je benodigdheden, dan kun je nu afzien van een luchtbed met externe pomp en er een met ingebouwde pomp kopen bij Heuts .

4. Grotere slaapruimte

Slaapzakken, kinderbedjes en hangmatten zijn speciaal gemaakt voor een enkele persoon. Dus als je met je familie of je vrienden gaat kamperen, moet je elk een slaapzak meenemen. Ook de hangmatten en babybedjes dien je apart op te zetten. Hierdoor heb je meer ruimte nodig in je auto en ben je meer tijd kwijt aan het opmaken van je bed. Aan de andere kant kun je luchtbedden kopen in verschillende maten, afhankelijk van je behoeften en de grootte van je tent. Je kunt kiezen uit enkele, dubbele of queensize maten.

5. Net zo comfortabel als je eigen bed

Het juiste bed kiezen om je hoofd neer te leggen en uit te rusten tijdens een kampeertrip kan betekenen dat je verfrist en klaar bent voor een nieuwe dag vol activiteiten. Veel kampeerders zijn het erover eens dat het bed je kampeeravontuur kan maken of breken.

Maar rustig slapen alsof je in je eigen bed ligt, daar kunnen luchtbedden trots op zijn. In tegenstelling tot liggend in slaapzakken en kussens op de grond, slaap je in een luchtbed ver boven de grond. Hierdoor voel je de harde ondergrond onder je niet. Je zult ook in staat zijn om je benen te strekken en in elke gewenste positie te slapen. Zelfs met een eenpersoonsbed heb je voldoende bewegingsruimte. In vergelijking met slapen in een hangmat ben je niet beperkt in het bewegen en hoef je niet op je rug te liggen. Ook als je 's nachts naar het toilet moet, heeft een luchtbed zijn voordelen. Als je gehuld bent in een cocon zoals je slaapzak, duurt het langer voordat je de zak openritst en eruit stapt.

6. Gemaakt van stevig materiaal

De materialen die tegenwoordig in de meeste luchtbedden worden gebruikt, zijn stevig vinyl. Recente luchtbedden zijn bestand tegen een gewicht tot 600 kilogram. Bovendien kun je vinyl materialen gemakkelijk op- en afrollen zonder het bed te beschadigen. In tegenstelling tot schuim dat bij continu gebruik kan vervormen, behouden luchtbedden hun vorm. Hierbij maakt het niet uit hoe lang of hoe vaak je ze gebruikt. Luchtbedden kunnen, mits goed onderhouden, heel lang thuis als extra bed of als kampeerbed gebruikt worden. Kies dus niet voor luchtbedden in goedkope plastic materialen, omdat deze na verloop van tijd zullen vervormen en nogal luidruchtig zijn als je ze gebruikt.

Nieuws

menu