Hierom betalen je buren minder voor gas en stroom dan jij

Als je gezellig zit met de buren dan zou je de energiekosten als onderwerp aan kunnen snijden. Dit mag dan niet een voornaam thema zijn voor een gesprek, alsnog kan het je veel nuttige informatie geven.

Het zou bijvoorbeeld mogelijk kunnen dat je buren minder betalen voor gas en stroom dan jij doet, maar andersom kan natuurlijk ook het geval zijn. Dan zouden jullie elkaar mooi tips kunnen geven over het besparen op de energierekening.

Overstappen

Waarschijnlijk zal je buurman of -vrouw die relatief weinig betaalt voor energie je de tip geven om elk jaar over te stappen van leverancier. Hier hebben je buren helemaal gelijk in, want loyaal zijn aan je contract is echt niet verstandig. Als je energiecontract binnenkort afloopt en je niet een nieuw contract aanvraagt dan zul je over de variabele tarieven van de leverancier gaan. Je blijft dan dus niet de voordelige actietarieven betalen zoals eerst. Je zult dan onnodig veel geld gaan betalen voor het contract. Gelukkig kun je dit eenvoudig oplossen door over te stappen. Je kunt dan een energievergelijker gebruiken om het goedkoopste energiecontract te vinden.

Korting

Een ander voordeel van het hoppen naar een andere energieleverancier is de welkomstkorting die je dan meestal krijgt. Dit kun je zien als een bedankje van de aanbieder van het contract omdat je over bent gestapt naar dat bedrijf. Dit kan dus een korting zijn, maar het zou ook een cashback kunnen zijn. Dit houdt in dat je na bijvoorbeeld een jaar een bepaald bedrag terugkrijgt van de leverancier. Het bedrag kan bijvoorbeeld 200 euro zijn. Dit lijkt misschien niet veel, maar alsnog is het lekker om te krijgen terwijl je er eigenlijk niets voor hebt gedaan.

Zonnepanelen

Naast het afsluiten van een goedkoper energiecontract kun je ook zonnepanelen laten leggen op het dak van je woning. Hierdoor wek je zelf energie op waardoor je dus automatisch minder hoeft te betalen aan de leverancier. In Balk zit een ware zonnepanelenspecialist genaamd Sinne Technyk , dus je kunt dit bedrijf inhuren voor het leveren, monteren en installeren van de panelen.

Nieuws

menu