Hoe kom je aan de goedkoopste premie?

pixabay

Als je voor minder geld dezelfde service kunt regelen, is er geen reden om dat niet te doen natuurlijk! Dit geldt voor bijna alles in het leven. Als je even wat meer aandacht besteedt aan een onderwerp, kom je vanzelf beter uit.

Zo ook met een goedkope motorverzekering . Die is verplicht als je de weg op wilt. Het kleinste pakket is de WA verzekering, en die dekt alleen de schade die jij veroorzaakt bij anderen. Maar als je meer dekking wilt, gaat de prijs ook snel omhoog. Er zijn gelukkig wat tips om de prijs in toom te houden!

Vergelijk wat je nodig hebt

Als je een ervaren rijder bent, is een hele uitgebreide All Risk verzekering wellicht niet nodig. Die dekt namelijk ontzettend veel, met name schade die jij zelf maakt aan je eigen voertuig. Maar als je er heel zeker van bent dat jij de motor netjes kunt houden, kun je natuurlijk voor een mindere dekking kiezen.

Een goedkope motorverzekering vergelijken kun je ook tussen verschillende aanbieders doen. Zit je bijvoorbeeld aan een WA+ verzekering te denken, die schade aan anderen maar ook bijvoorbeeld brandschade dekt, dan heb je nog de keuze uit maatschappij. Bij de Nationale Nederlanden is het misschien voor jou net wat goedkoper dan bij Avero Achmea. Door online tools te gebruiken zijn dit soort dingen vergelijkdirect met elkaar. Je ziet meteen alles op een rijtje staan.

Vergeet je schadevrije jaren niet!

Als je al een hoop schadevrije jaren hebt opgebouwd, kunnen die ook zeker een korting opleveren op je motorverzekering! En dit hoeven overigens niet schadevrije jaren te zijn, die op een motor gereden zijn. Als je al twee decennia met de auto zonder schade hebt gereden, mogen deze vaak ook meetellen voor de korting! Zeker een goede tip om in het achterhoofd te houden. Kortom, als je een verleden hebt van veilig en netjes rijden en de diverse verzekeringen even naast elkaar legt, kom je op de goedkoopste deal uit.

Nieuws

menu