Ina Breider van ’t Poetsertje: ,,Mensen zijn altijd zo blij als ik ben geweest”

Ina Breider: „Ik sta graag voor de mensen klaar, doordeweeks maar ook in het weekend.” Amanda de Vries

Sinds 2006 runt Ina Breider haar bedrijf ’t Poetsertje. Wat begon als een schoonmaakbedrijf, groeide al snel uit tot een complete service omtrent huishouden.

BALK ,,Ik ben in 2006 begonnen met mijn eigen bedrijf,” vertelt Ina Breider. ,,Ik woonde in Oudemirdum en had in de Treemter in Balk mijn praktijk als voedingsdeskundige. Mijn toenmalige man had ook een eigen bedrijf, maar na een herseninfarct kon hij dat niet meer volhouden. Omdat ik met mijn voedingspraktijk niet genoeg verdiende voor ons tweeën, begon ik een schoonmaakbedrijf. Het heette toen nog ‘Schoonmaakbedrijf Ina Breider’. Toen mensen mij ook voor grotere klussen gingen bellen, zoals ramen lappen, bedacht ik de huidige naam ’t Poetsertje. Het logo had ik al langer.”

Naast huishoudelijke hulp is Ina ook opruimcoach, doet ze administraties, vraagt ze toeslagen aan, en kunnen mensen haar benaderen voor klussen in huis, voeding en koken en tuinieren. ,,Alles omtrent het huishouden,” zo vat ze het zelf samen. ,,Ik werk met zes zzp-ers. Door de jaren heen is het bedrijf flink gegroeid. Op dit moment is het door de coronacrisis in de particuliere zorg iets minder, maar verder loopt alles mooi door. Ik verwacht na de coronacrisis dat er een hele hoop werk over me heen komt. Maar dat zien we dan wel weer, ik ben altijd positief en het komt altijd weer goed. In het begin van de crisis was het even zoeken hoe ik mijn werk zo veilig mogelijk kon doen. Inmiddels is iedereen wel gewend aan de 1,5 meter afstand, en gaan mensen wel opzij als ik hun huis binnenkom.”

Na veertien jaar is Ina nog altijd erg op haar werk gesteld. ,,Het is zo leuk.” zegt ze enthousiast, ,,ik zie altijd resultaat van mijn werk en mensen zijn altijd zo blij als ik geweest ben. Dan zie ik die koppies en dan word ik zelf ook blij. Schoonmaken vind ik nog steeds mooi werk. Als mensen een tijdje het huishouden hebben laten liggen, heb ik extra resultaat, maar dan moet ik wel grondig te werk gaan. Ik gebruik het liefste biologische middelen, maar soms moet er wat grover geschut aan te pas komen. Ik hoop dat ik nog lang mensen kan helpen bij hun huishouden, de toekomst zie ik zeer zonnig in. Ik sta graag voor de mensen klaar, doordeweeks maar ook in het weekend.”

Tekst: Amanda de Vries

Nieuws

menu