Aangeboden door: hvmedia.nl

Lokale vindbaarheid verbeteren met deze SEO tips

Foto: shutterstock

Ondernemers in het MKB hebben baat bij een goede lokale vindbaarheid.

Een SEO bureau kan hen helpen deze vindbaarheid te verbeteren, door in te zetten op een technische optimalisatie van de website, het optimaliseren van content en het uitbouwen van het linkprofiel. Het zijn aspecten waar veel ondernemers zelf te weinig kennis over hebben, om dit zonder hulp van een online marketing bureau te kunnen doen. Proberen ze het toch zelf, dan is het risico op onnodige kosten groot. Daarbij gaat het ten koste van de focus op de core business van de organisatie. Het maakt dat SEO bureaus de vraag naar hun diensten zien groeien.

Aankopen worden vaker online gedaan

Voornaamste reden die maakt dat de online vindbaarheid van een organisatie belangrijk is: het toenemend aantal online aankopen. Consumenten gaan steeds minder vaak naar een fysieke winkel. Online is het aanbod groter, men hoeft niet meer van huis waarmee tijd bespaard wordt en op internet heeft de consument de mogelijkheid verschillende producten te vergelijken. Iets wat in een fysieke winkel lastiger gaat. Niet alleen voor verkopers is online zichtbaarheid belangrijk. Met name klusbedrijven, slotenmakers en bijvoorbeeld loodgieters hebben belang bij een goede lokale vindbaarheid. Een internetbureau zet bij deze bedrijven onder meer in op het creëren van content, toegespitst op plaatsen rond de vestigingsplaats van het bedrijf.

Factoren om rekening mee te houden bij SEO optimalisatie

Reeds werden een aantal voorbeelden van factoren genoemd, die invloed hebben op de SEO prestaties van een website. Naast het optimaliseren van content en het voortdurend toevoegen hiervan op basis van een zoekwoordenonderzoek, is ook een technische optimalisatie van de website wenselijk. Bekende content managementsystemen, waarvan Wordpress en Joomla voorbeelden zijn, maken vaak gebruik van diverse plug-ins en extensies. Ze kunnen de website onnodig traag maken. Bij een audit van de website kan een SEO bureau handvatten bieden om de website op technisch vlak te optimaliseren. Een derde factor is het uitbreiden van het linkprofiel voor de website. Het linkprofiel bestaat uit websites die naar de jouwe verwijzen.

SEO bureau inschakelen biedt voordelen

Het inschakelen van de hulp van een SEO bureau biedt verschillende voordelen voor ondernemers. Ze kunnen de focus op de core business van hun organisatie behouden, terwijl een externe partner hen helpt bij het verbeteren van de vindbaarheid van de website. Bij online marketing is de kans op onnodig hoge kosten relatief groot. Denk aan een investering in backlinks die nauwelijks waarde toevoegen aan de website. Daarbij kunnen dergelijke fouten in de SEO optimalisatie schade toebrengen aan de posities van een website. Het herstel hiervan kan lang duren. Door een ervaren online marketing bureau in de arm te nemen, voorkom je dergelijke fouten en ga je onnodig hoge kosten tegen.

Nieuws

menu