Aangeboden door: flagshipamsterdam.com

Met een borrelboot door Amsterdam: Een leuk en origineel uitstapje voor bedrijven

Foto: pexels.com

Wanneer je op zoek bent naar een leuk en origineel uitje voor een bedrijfsfeestje of uitstapje, is Amsterdam met zijn pittoreske grachten altijd een goede keuze. En wat is nu meer origineel dan Amsterdam te verkennen met een borrelboot? Zo kunnen jij en je collega’s relaxed achterover leunen, ontspannen en genieten van een welverdiend drankje!

Een rondvaart door Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad die bezoekers veel te bieden heeft. Of je nu de geschiedenis en cultuur wilt verkennen, of gewoon wilt genieten van een ontspannend bedrijfsuitje, Amsterdam is de perfecte bestemming. Er zijn tal van redenen om te kiezen voor een reis naar onze prachtige hoofdstad, en sinds kort nog meer redenen om te kiezen voor een rondvaart door Amsterdam. Tripadvisor, een bekende website die zich specialiseert in vakanties en toerisme, heeft met hun Travelers Choice Awards een rondvaart door Amsterdam aanbevolen als de beste algemene ervaring ter wereld. En wat is nu een betere manier om te genieten van al dat moois, dan met een drankje in je hand?

Varen door de grachten

Naast dat een rondvaart door Amsterdam op een borrelboot op zichzelf een aantrekkelijk idee is, trekt de grachtengordel van onze hoofdstad al jarenlang genoeg toeristen. Dat is dan ook niet gek, gezien Amsterdam een van de weinige steden is die zoveel grachten kent. Alhoewel inmiddels een aanzienlijk deel van het water gedempt is om plaats te maken voor auto’s en het openbaar vervoer, wordt er nog steeds dankbaar gebruik gemaakt van de overgebleven wateren door pleziervaartuigen en andere vaartuigen zoals borrelboten. Sterker nog zelfs, de Amsterdamse grachtengordel werd door de mensen zo bijzonder gevonden dat het sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

De Werelderfgoedlijst en de Amsterdamse grachten

Voordat een monument of plaats in aanmerking kan komen voor de Werelderfgoedlijst, moet het natuurlijk bijzonder genoeg worden bevonden. Dat kan aan de hand van een aantal criteria worden besloten. In het geval van de Amsterdamse grachten, werd dit gedaan aan de hand van drie verschillende criteria. Volgens de gemeente Amsterdam zijn de grachten namelijk een meesterwerk van een menselijk genie, stelt het een belangrijke interactie van menselijke waarden tentoon en is het een voortreffelijk voorbeeld van significante stappen in de menselijke geschiedenis.

De Vierde Uitleg van Amsterdam

De Amsterdamse grachtengordel is namelijk misschien wel een van de beste voorbeelden van wat er over is van de tijden waarin onze hoofdstad een absolute welvaart kende. De grachtengordel, die bestaat uit vier verschillende hoofdgrachten, is namelijk aangelegd tijdens de vierde en laatste stadsuitbreiding van Amsterdam die ongeveer 400 jaar geleden plaatsvond. Deze uitbreidingen waren destijds hard nodig omdat de stad een ontzettend snelle groei van inwoners kende. De grachten werden oorspronkelijk gebruikt door boten die bepakt waren met verschillende ladingen die zo makkelijk door de stad konden manoeuvreren. Tegenwoordig kun je er nog steeds rondvaren, maar dan met bijvoorbeeld een borrelboot en genieten van al het moois dat de grachten en panden te bieden hebben.

Met een borrelboot door Amsterdam

Zoals je inmiddels waarschijnlijk in de gaten hebt, zijn de grachten van onze hoofdstad tegenwoordig populairder dan ooit. Rondvaren met een borrelboot Amsterdam is dan ook een leuk en origineel idee voor als je nog op zoek bent naar een leuk bedrijfsuitje. Voor grotere groepen kun je namelijk een privé sloep met schipper inhuren, waarbij je kan genieten van onbeperkt drinken. Natuurlijk zijn er meer manieren om te genieten van de Amsterdamse wateren dan met een borrelboot. Je kunt namelijk ook kiezen voor andere rondvaarten of arrangementen, waaronder bijvoorbeeld een BBQ boot.

Een bedrijfsuitje op het water

Als je dus nog op zoek bent naar een origineel en ontspannend uitje met je bedrijf, is varen met een borrelboot door Amsterdam zeker een goede optie. Doordat de sloepen voor grotere groepen ook privé in te huren zijn, zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo zou je bijvoorbeeld ook voor zakelijke events een boot of sloep kunnen huren. Het grote voordeel van Amsterdam verkennen met een borrelboot of andere sloep is dat je veel ziet in een korte tijd zonder dat je daar veel inspanning voor nodig hebt. Zo kun je naderhand nog genieten van alle andere plekken en activiteiten waar Amsterdam om bekend staat!

Nieuws

menu