Aangeboden door: breedbandwinkel.nl

Wachten op glasvezel of nu al actie ondernemen?

Afbeelding: shutterstock

Er wordt hard gewerkt aan het uitrollen van het glasvezelnetwerk in Balk en omgeving. Daarmee krijgen steeds meer mensen toegang tot de snelste en meest duurzame vorm van internet. Maar ook als er op jouw adres voorlopig nog geen glasvezelinternet komt, valt er vaak flink te besparen op je internetkosten.

Glasvezelinternet

De laatste jaren werken verschillende bedrijven hard aan de aanleg van een landelijk glasvezelnetwerk. De overheid wil namelijk dat eind 2023 elk huishouden toegang heeft tot een internetverbinding van minimaal 100 Megabit per seconde , en die snelheid wordt met glasvezel makkelijk gehaald. Helaas is het aanleggen van glasvezel in dunbevolkte gebieden een relatief kostbare aangelegenheid, waardoor het in Balk misschien wat langer duurt dan je lief is. Je kunt natuurlijk wachten tot er op jouw adres glasvezel internet beschikbaar is, maar er valt ook nu al geld te besparen. Dat komt omdat veel mensen al lang bij dezelfde provider zitten en hetzelfde abonnement hebben, terwijl er vaak betere aanbiedingen te krijgen zijn.

Andere mogelijkheden

Op de meeste adressen in Balk en omgeving is zowel kabelinternet als internet via de telefoonlijn beschikbaar. Die laatste variant is vaak het voordeligst, maar ook minder snel en minder stabiel dan kabelinternet. Een voordeel ten opzichte van kabelinternet is wel dat er veel aanbieders actief zijn op hetzelfde netwerk, zodat je kunt profiteren van de gezonde concurrentie. Kabelinternet is vaak behoorlijk snel en je krijgt ook standaard een basispakket tv-zenders. Nadeel is dat het wat duurder is dan internet via de telefoonlijn.

Bij elke vorm van internet is het mogelijk om ook tv-signaal en vaste telefonie bij dezelfde provider af te nemen. Dit heeft als voordeel dat je alles bij dezelfde afnemer regelt, waardoor je maar 1 factuur krijgt en vaak ook wat voordeliger uit bent. Al geldt dat tegenwoordig steeds minder voor vaste telefonie, omdat mobiele telefonie inmiddels vaak al goedkoper is.

Vergelijken loont

Wat je ook zoekt, het loont vaak de moeite om eens in de zoveel tijd een vergelijkingssite voor internet, tv en bellen te gebruiken. Met de filters geef je eenvoudig aan wat je wensen, eisen en voorkeuren zijn. Het resultaat sorteer je vervolgens op laagste prijs, snelste internet of beste beoordelingen. Overstappen wordt bovendien vaak voor je geregeld. Zo bespaar je vaak eenvoudig op je internetkosten en heb je altijd het meest passende abonnement.

Nieuws

menu