Wat betekent ‘thuis’ voor jou?

Dynhus: Thuis voor jou
Woningcorporatie Wonen Zuidwest Friesland en Lyaemer Wonen zijn nu samen Dynhus. De naam Dynhus zegt het al: ‘jouw huis’. De maatschappelijk huisvester wil een meerwaarde zijn voor de samenleving en voor haar huurders. Ze wil mensen perspectief bieden met een thuis. Want bij Dynhus geloven ze dat een goede woning, in een fijne woonomgeving, het fundament is van persoonlijk welbevinden en persoonlijke ontwikkeling. Meer over Dynhus.
“Iedere dag een vakantiegevoel”

Marieke van Liempt woont op een prachtige plek in het voormalig schippersinternaat in Lemmer. Met een vaarroute voor de deur en fijne buren in het appartementencomplex is dit een unieke plek om te wonen. “Als ik ’s morgens de deuren naar het terras open doe en ik kijk naar het water dan voelt het net als vakantie”, vertelt mevrouw Van Liempt. Naast het prachtige uitzicht koestert ze het contact met de buren in het seniorencomplex. “Je voelt je hier niet alleen met de buren om je heen. Dit gebouw is echt een meerwaarde voor alleenstaanden. Ik woon alleen, maar ik voel me nooit alleen. Juist in deze coronatijd hebben we veel steun aan elkaar”. Lees het hele verhaal.
Het huis als goede basis
Bij Dynhus willen ze zorgen voor een goede woning als basis, dat voor mensen als thuis voelt. Dit is belangrijk voor een fijn leven. Dynhus staat dichtbij de mensen en maakt tijd om met mensen in gesprek te gaan en naar hen te luisteren. Zo speelt ze in op woonbehoeften van huurders. Om te zorgen voor het optimale thuisgevoel voor haar huurders.
Kunstatelier zorgt voor bijzondere contacten

Petra van Stam huurt de voormalige werkplaats van Dynhus aan de Merk in Workum. Al 12 jaar heeft ze op die prachtige plek een atelier waar ze beelden creëert. Veel mensen bezoeken het atelier. Dat levert mooie gesprekken op en bijzondere contacten. Ook heeft het kunstatelier een maatschappelijke functie. Toen Petra van Stam het pand betrok van het toenmalige Wonen Zuidwest Friesland kon ze het huren met de afspraak dat mensen met psychische problemen één keer in de week beeldhouwles kregen. “Sindsdien komen de bewoners, van het pand hiervoor, iedere woensdag. Onder het genot van koffie, thee en koekjes komen naar verloop van tijd de gesprekken,” vertelt Petra van Stam. Ook buiten de wekelijkse les is er regelmatig contact met de bewoners. Ze houdt een oogje in het zeil en begeleidt de mensen als dat even nodig is. Lees het hele verhaal.
Thuis in de buurt
Het thuisgevoel hoeft niet alleen te gaan om het huis waarin je woont. Ook de straat, de buurt of de plaats zijn belangrijk. De omgeving kan voor sommige mensen nog meer bijdragen aan het fijne thuisgevoel. Zo wil Dynhus intensief samenwerken met huurders en samenwerkingspartners zorgen om buurten, dorpen en steden leefbaar te maken en te houden.