Aangeboden door: utp-kabel.nl

Wat is de UTP volgorde bij het leggen van een kabel?

Eigen foto

Je kunt kabels tegenwoordig heel handig en modern wegwerken. Eigenlijk is het namelijk niet meer nodig om losse draden te zien in je interieur. Je kunt de draden mooi wegwerken in een wand, maar ook onder de vloer of het plafond. Het is niet meer voor te stellen om zonder internet te leven. Je wilt dit dan ook op een gemakkelijke manier kunnen doen.

Om een goed werkend computernetwerk te houden is het nodig om een netwerkkabel aan te leggen. Deze kabel wordt op een utp volgorde verwerkt, zodat het gemakkelijk te onthouden is voor iedereen.

Stap voor stap aanleggen

Vooral als je voor het eerst aan de slag gaat met het aanleggen van een netwerkkabel, is het logisch dat je hier een duidelijke uitleg voor wilt hebben. Het is dan wel zo fijn als de kabels over verschillende kleuren beschikken met een duidelijke volgorde. Zo kun je in een paar stappen gemakkelijk een kabel aanleggen. Eigenlijk kan iedereen dit uitvoeren. Eerst begin je met de wit-oranje kleur. Hierna komt de oranje kleur, dan de wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin en als allerlaatste kleur is bruin aan de beurt. Deze volgorde is gemakkelijk te volgen en je hebt zo binnen no-time een netwerkkabel aangelegd.

Voor welke optie kies jij?

Als je wel van een uitdaging houdt en het leuk vind om technisch bezig te zijn, dan is het zeker goed te doen om een netwerkkabel aan te leggen. Hiervan zijn dan ook verschillende mogelijkheden. Tegenwoordig heb je natuurlijk veel te maken met Wi-Fi. Dit is gemakkelijk en wordt in veel huishouden gebruikt. Toch is het ook nog mogelijk om voor een simpele netwerkkabel te gaan waarbij geen inloggegevens aan te pas komen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om een ethernet kabel. Hierbij kun je genieten van een enorme snelheid.

Nieuws

menu