Wel of niet verhuizen?

Wil je groter gaan wonen of ben je om een andere reden uitgekeken op je huis? Is je huis juist helemaal perfect, maar heb je dagelijks last van luidruchtige buren? Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je zou willen verhuizen. Maar is dat altijd wel de juiste oplossing? Misschien heb je ook nog andere mogelijkheden. Hier geven we je meer informatie over de voors en tegens van verhuizen.

Het is leuk om een nieuw huis te betrekken!

Als je gaat wonen in een nieuw huis is dat natuurlijk enorm leuk. Maar er moet ook heel veel gedaan en geregeld worden. Je moet waarschijnlijk een nieuwe hypotheek afsluiten en dan zit je ook nog  met de daadwerkelijke verhuizing zelf. Alleen de gedachte aan verhuizen kan bij mensen al enorm veel stress opleveren . Misschien toch maar verbouwen? Maar ja, dan komt de verbouwingsstress weer om de hoek kijken. Ga dus vooraf voor jezelf na wat voor jou zwaarder weegt.

Maar maakt verhuizen gelukkig?

Je denkt vooraf dat als je eenmaal een nieuw huis hebt, je zelf ook veel blijer en opgewekter zult zijn. En in het begin zal dat misschien ook echt wel zo zijn. Maar na een tijdje ben je ook weer gewoon aan dit nieuwe huis gewend. Realiseer je daarom ook goed wat je nu allemaal al hebt. Is een nieuw huis dan wel echt zo nodig? Natuurlijk hoef je daar niet lang over na te denken als er nu echt iets speelt waarom je niet meer fijn in je huidige huis woont. Zoals die vervelende buren of het feit dat er door gezinsuitbreiding simpelweg niet meer genoeg ruimte in huis is.

Er zijn ook andere mogelijkheden

Ben je niet tevreden over je huidige woonsituatie, dan is de keuze tussen verhuizen of verbouwen niet de enige mogelijkheid. Ga bij jezelf na waarom je nu zo graag wilt verhuizen. Misschien vind je vooral je huidige maandlasten op dit moment enorm hoog. Kijk dan eens of je hypotheek oversluiten voor jou een geschikte optie is. Waarschijnlijk zal dit je in eerste instantie geld kosten, maar misschien is het in jouw situatie op de langere termijn aantrekkelijk. Als je goed advies in wint, hoor je precies wat je eventueel  aan een boeterente en vervolgens aan maandelijkse lasten moet gaan betalen door het oversluiten van je hypotheek. Met een beetje geluk zijn de maandlasten van je hypotheek dan ineens een stuk lager.

Elke woonsituatie is anders en vraagt uiteraard om een andere oplossing. Maak eerst voor jezelf inzichtelijk hoe het bij jou zit alvorens je kunt gaan beslissen om wel of niet te gaan verhuizen. 

Nieuws

menu