Aangeboden door: totaaltegel.nl

Zwembad in je tuin aanleggen? Dat doe je zo

Foto: pexels

Heb je altijd al gedroomd van een zwembad in je tuin en ga je dit binnenkort dan ook realiseren? Dan is het handig om dit op een goede manier aan te pakken. Je wilt natuurlijk dat het zwembad er mooi uit komt te zien, maar het moet daarnaast ook veilig zijn. Je kunt een zwembad zo luxe maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld mooie tegels toevoegen aan de zijkanten van het zwembad, zodat je een ultiem vakantiegevoel krijgt. In het blog staan een aantal belangrijke punten beschreven.

Veiligheid is de belangrijkste factor

Allereerst wil je natuurlijk dat je zwembad veilig is om in te zwemmen. Het is erg leuk om een zwembad in je tuin te hebben, maar veiligheid staat voorop. Vooral als je kleine kinderen hebt, is het verstandig om hier goed naar te kijken. Zo kun je zwembadranden kopen . Dit zorgt ervoor dat de tegels mooi afgewerkt zijn en doorlopen over de rand heen. Hierdoor zijn er geen scherpe randen waar je jezelf aan kunt bezeren. Het is natuurlijk niet wenselijk om je hoofd open te halen aan een zwembadrand. Door het toevoegen van deze extra rand, zorg je ervoor dat je veilig kunt zwemmen.

Mooie afwerking

Naast het feit dat een zwembadrand voor meer veiligheid zorgt, geeft het je zwembad ook een mooiere afwerking. Je vraagt je misschien af of zo’n zwembadrand wel beschermd is tegen het water. In het water van een zwembad zit natuurlijk chloor. Hier is dan ook goed over nagedacht. De rand is niet alleen beschermd tegen chloor, maar ook tegen vocht, vuil en zelfs vorst. Zo heb je te allen tijde in het jaar een goede bescherming van je zwembadrand. Ga je voor de keramische versie? Dan is dit goed beschermd tegen krassen. Dit is fijn als je de kwaliteit van je tegels wilt behouden.

Nieuws

menu